Андрей Райчев: Правителството е в тежка отбрана

Правителството се намира в тежка отбрана. Изглежда, че към момента от ГЕРБ не успяват да организират настъпление, а това е реален проблем. За първи път Борисов не успява да напипа активна роля, вместо това само бие удари. Такова мнение изрази  социологът Андрей Райчев при гостуването си в БНТ.

Харалан Александров: Циганите в Русе действаха като племе

В страната постоянно тлее някакво напрежение между различните етнически общности. Властите подценяват това и работят кампанийно. Това каза в студиото на сутрешния блок на БТВ ген. Тихомир Стойчев, бивш дирекор на ЦСБОП.

Европейският бюджет за кохезионна политика и българският дял

Европейската комисия наблюдава стриктно как България усвоява средствата по оперативни програми „Наука и образование“ и „Околна среда“, защото там има проблеми. Това стана ясно от думите на еврокомисаря за регионална политика Корина Крецу по време на тазгодишната "Седмица на регионите и градовете", предаде БНТ.

Обратим ли е процесът на недоверие към властта

Общественото мнение има право на строг контрол върху действията и бездействията на управляващите - независимо дали става дума за садистично убийство, претупан ремонт на централна градска част или продажба на огромен ТЕЦ за 3500 лева плюс бонус 30 милиона "студен резерв".

Алфа Рисърч: ГЕРБ - 22.2, БСП - 19.7, ДПС - 6.6 на сто

Управляващата коалиция влиза с отслабени позиции в есенния политически сезон, показва регулярното тримесечно национално представително проучване на агенция Алфа Рисърч, проведено в периода 23-30 септември 2018, предаде БГНЕС.

Всеки четвърти работещ българин обмисля да емигрира

Всеки четвърти българин обмисля да емигрира в чужбина. 2% посочват, че никога не биха се върнали у нас. Това показва проучване на Института за икономика и международни отношения и фондация „Фридрих Еберт“, направено в началото на септември, съобщи БНТ.

Онколог: НЗОК е създадена така, че да може да бъде източвана

Чувам много истории от хората. Ако тезите на прокуратурата са верни, то тези хора трябва да са един съвременен д-р Менгеле. Това каза проф. Елена Александрова, началник отделение по мамология и реконструктивна хирургия в СБАЛ по онкология, гр. София при гостуването си в БТВ.

Проф. Константинов: Има тотално недоволство срещу политическата класа

В момента има тотално недоволство срещу българската политическа класа. И дори утре да вдигнем качеството на живота, хората пак ще са недоволни. Ако госпожа Нинова си мисли, че много я обичат, да не се заблуждава. Проучванията показват, че разликата остава същата - 4 пункта, които са между 250-300 000 гласа. Това каза математикът проф. Михаил Константинов при гостуването си в Канал 3.

Семерджиев: Нелепо предложение за здравен модел, това не е реформа

Това не е здравна реформа. Министър Ананиев се опитва да бръкне само във здравните финанси. Това каза доктор Илко Семерджиев, двукратен министър на здравеопазването, по повод предлаганите от МЗ варианти на здравен модел, които да демонополизират ролята на НЗОК, предаде БНР.