Проф. Константинов: Трябваше да има поправки в кодекса, но не такива!

„Щети от поправките в Изборния кодекс имаше. Да, поправки трябваше да има, но не такива. Предстоящите евроизбори трябваше да се проведат от старата ЦИК, защото една нова ще се учи доста дълго време, каза експертът по изборно законодателство прфо. Михаил Константинов при гостуването си в България Он Ер.

Експерт: ГЕРБ си вкара куриозен автогол!

ГЕРБ се издънват на най-лесното място. Повече от десетилетия имат опит на политическия терен и знаят, че като наближат избори, в които БСП се чувства застрашена, БСП прави винаги 2 неща: първо - подлага на съмнение честността на изборния процес и второ – казва демокрацията е в опасност, нека зад нас се съберат всички, дори и тези, които иначе не могат да ни понасят. Това заяви политологът Първан Симеонов, който коментира темата за преференциите и промените в Изборния кодекс, предаде БНР.

Управляващите раздадоха магистралите предизборно

В годината, когато предстоят поне два вида избори, управляващите бързат да раздадат най-апетитните поръчки, изпълнявани с европари - за строителство на транспортна инфраструктура, пише в коментар Сега.

Едни 500 милиона лева за непрозрачния холдинг-касичка

Една от най-непрозрачните фирми в България се казва Държавна консолидационна компания. Тя не обявява търгове по Закона за обществените поръчки. Но за сметка на това правителството є даде едни 500 млн. лв. за… ремонт на язовири. Досегашната липса на прозрачност не дава достатъчно основания на данъкоплатците да бъдат спокойни. Това пише в коментара си Лилия Цачева от Офнюз.

,,Благодарим Ви, г-н Борисов!''

Ако Борисов дари на църквата половината от личното си богатство, значи е много набожен човек. Но ако просто така ѝ отпуска от парите на данъкоплатеца, някой може и да си помисли, че разглежда държавата като своя бащиния. Това пише Емилия Милчева в коментара си за Дойче Веле.

Мира Баджева: 10-те години управление на Борисов все повече му тежат

Приближават изборите и ще следват още много седмици на скандали. Изостря се сблъсъкът между управляващи и опозиция, наострят се оръжията, сабите и ще следват много скандали. Това каза в журналистът Мира Баджева по повод скандала с министъра на културата Боил Банов при гостуването си в БНТ.

Кметът на Царево: На Арапя ще има 13 вили. Няма да се обяснявам!

След емблематичния плаж от филма "Оркестър без име", в строителна площадка се превърна и терен до къмпинг „Арапя”. Тежка строителна техника дълбае основи за комуникационна техника, на мястото на изсечени десетки борови дървета, поставени са основите на масивни постройки, пише Офнюз.