Всичко поскъпва шоково заради цената на тока

Шоково поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса, прогнозират производители. През последните дни енергията за индустрията поскъпна няколко пъти. В момента цените на тока на българската енергийна борса са полудели, пише Офнюз.

Доклад: В България няма недостиг на кадри

В България няма недостиг на кадри, работната сила е напълно достатъчна за удовлетворяване на нуждите на пазара на труда, а широко афишираната от работодателите теза за криза с кадрите е преекспонирана, пише Инвестор.

Националистите зададоха тона срещу пакта на ООН за миграцията

Светкавичната мобилизация на европейските националисти срещу световния пакт за регулиране на миграцията разпали отново политически конфликти от източната до западната част на континента по този все още наболял въпрос, който парализира сътрудничеството между страните.

Четири сценария за слизането на Меркел от политическата сцена

Ангела Меркел обяви през октомври, че напуска политиката. На първо време, тя ще освободи поста си в ХДС, но ще продължи да изпълнява задълженията на канцлер на Германия до края на мандата - през 2021 година.

Колко вероятен е втори референдум за Брекзит?

Провеждането на втори референдум може да е изход от сегашния хаос за Великобритания, но резултатите отново може да бъдат близки. Има ли достатъчна подкрепа за втори референдум в Камарата на общините (долната камара на британския парламент)?

"С особена дързост и цинизъм"

След като чухме доста обяснения през последните десетина дни около случая с жилището, което ползва безвъзмездно финансовият министър на ГЕРБ Владислав Горанов, с чиста съвест можем да кажем, че той е постигнал своята мечта "да се развие пълноценно".

Британският парламент унижи Тереза Мей

Дебатите за и против споразумението за излизане от ЕС навлизат във финална фаза преди решаващия вот в британския парламент на 11 декември и днешните британски вестници са пълни с най-разнопосочни анализи и мнения за изхода от парламентарната битка и последващите сценарии.

The Guardian: Британците не знаят що е криза и не вярват, че ще им се случи

Повечето британци си нямат и най-смътната представа що е то криза. Мислят, че е нещо политическо - "правителството е в криза". Каквото и да се случва по върховете, животът все така ще си тече, както винаги.

Това, което Макрон подцени

Французите са обзети от гняв. А президентът Макрон пропуска нещо много съществено: повечето от тях се страхуват не толкова от края на света, колкото от края на месеца, когато банковите им сметки излязат на червено, коментира Дойче веле.

За причините и следствията, или за яйцето и кокошката на машинното гласуване

Изборният кодекс отново е "разпечатан" за изменения и допълнения. Ние, изглежда, много бързо забравяме и така ни е по-удобно. Днешната драма с т. нар. машинно гласуване беше ясна още преди 4 години, когато то влезе като експеримент и после излезе от изборните секции.