Основателят на Huawei: Поставени сме в ситуация на живот и смърт

Основателят на Huawei Technologies Рън Джънфей предупреди в писмо, изпратено до служителите, че компанията се намира в „момент на живот и смърт“ и посъветва недостатъчно активните служители да създадат „отряди“, за да опитат нови проекти, предаде Блумбърг, цитирана от Инвестор. 

Икономисти: Задава се нова икономическа криза!

Идва нова икономическа криза, но такава винаги идва веднъж на около десет години. Разбира се, спадовете не винаги означават криза, но ние сами я предизвикваме, защото постоянно напомпваме растежа, напомпваме парите и я провокираме да ни удари. Това заяви Петър Ганев от Института за пазарна икономика при гостуването си в Нова.

Сигнал за глобална рецесия - лихвената крива се обърна!

Вчера се случи нещо, което не се беше случвало от над десетилетие насам. Лихвената крива в САЩ се обърна, или казано по друг начин доходността на 2-годишните облигации превиши тази по 10-годишните. Това пише в материала си Теодор Минчев от Нюз.бг.

Рецесията застига и България?

През юни производствените цени в България се понижиха рязко за пръв път от пет месеца насам, докато растежът им и на годишна база се забави до близо тригодишно дъно, показват данни на Националния статистически институт, които са предпоставка за по-нататъшно отслабване на инфлационния натиск в страната, предаде БНР.

Биткойнът се срина след изслушването на фейсбук

Пазарът на криптовалути понесе тежък удар във вторник вечерта и биткойнът загуби над 10 процента от стойността си, след като американският Сенат прояви силно критично отношение към плановете на фейсбук да пусне собствена дигитална валута, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Индустриалният сектор в еврозоната се влошава през юли

Икономическият растеж в еврозоната продължава да се забавя през юли на фона на най-лошите резултати в производствения сектор от повече от шест години, предаде Блумбърг, цитирана от БТА и Инвестор.

Глобалната търговия се забавя далеч преди митническата война

Какво по дяволите се случва с глобалната търговия? Това е въпрос, който финансовите министри и централните банкери от Г-7 можеха да си зададат, когато се срещнаха в Шантили, Франция тази седмица, пише Джилиан Тет за Файненшъл Таймс, цитиран от Инвестор.

Германия може да се сблъска със слаб икономически тренд

Производствената активност в Германия е слаба, а последните данни сочат забавяне на растежа в сектора на услугите, съобщават от германското министерство на икономиката, цитирано от Ройтерс и Инвестор.