Икономическото доверие в еврозоната сериозно се влошава

Икономическото доверие в еврозоната и в Германия продължава да се влошава през октомври, става ясно от последните данни на института ZEW, който измерва нагласите на анализаторите и инвеститорите, предаде Инвестор.

Еврозоната се отдалечава - инфлацията продължава да се ускорява

Годишната инфлация в България продължава да се ускорява до 3,6% през септември при темп от 3,5% месец по-рано, става ясно от официалните данни на Националния статистически институт (НСИ), предаде България Он Ер.

Членките на МВФ обещаха да не използват валутите си като оръжие

Международният валутен фонд заяви днес, че членовете му обещават да се въздържат от конкурентни валутни девалвации и да засилят диалога, свързан с търговията, тъй като ескалиращите търговски конфликти и по-високите разходи по заемите заплашват глобалния растеж, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Германия понижи прогнозите за икономическия растеж за 2018 и 2019

Германското правителство значително понижи днес прогнозите за икономическия растеж за тази и идната година. Основната причина за това е "международната конюнктура", която е по-неблагоприятна въпреки стабилното вътрешно търсене, предаде АФП, цитиран от БТА.

Пекин спира с вноса на американски суров петрол

Въпреки че Пекин все още не е наложил санкции на САЩ, втората икономика в света спря покупки на американски суров петрол през август за пръв път от септември 2016, според американски официални данни, публикувани в петък, съобщи Блумбърг, цитирана от България Он Ер.

Увеличението на осигурителния доход ще струва скъпо на ИКТ сектора

Увеличението на максималния осигурителен доход ще доведе до разходи от над 150 000 лв. за ИКТ сектора в България, коментира Огнян Траянов, председател на БАИТ, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Китайският търговски излишък със САЩ удари нов рекорд

Ръстът на износа на Китай се е ускорил бързо през септември, сигнализирайки, че производителите са ускорили продажбите си в чужбина, за да избегнат нови мита от САЩ, съобщи Блумбърг, цитирана от Инвестор.

Търговският дефицит на САЩ расте за трети пореден месец

Въпреки вносните мита, въведени от администрацията на президента Доналд Тръмп, търговският дефицит на САЩ е скочил за трети пореден месец, достигайки 53,2 милиарда долара през август, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.