Европейският съд: Великобритания може да се откаже от искането за Брекзит

Британското правителство може да реши едностранно да отмени Брекзит, без да се консултира с другите страни членки на Европейския съюз, постанови днес Съдът на ЕС, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Бившата управляваща партия в Армения остана извън парламента

Предизборният блок "Моя стъпка" ("Мой шаг") на изпълняващия длъжността премиер на Армения Никол Пашинян получава 70,43 процента от гласовете. Това показват данните от преброените бюлетини от всички 2010 избирателни участъци в страната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

ЕП ще подкрепи доклада на Станишев за Шенген

Евродепутатите се очаква да подкрепят доклад на своя колега Сергей Станишев, в който се отбелязва, че двете страни от седем години са изпълнили изцяло съществуващите изисквания. Европейският парламент ще обсъди и ще приеме утре нова резолюция, в която призовава за приемането на България и на Румъния в Шенген, предаде БТА.

Кризата в Белгия заради Пакта на ООН за миграцията се изостря

Кризата в белгийското правителство заради Пакта на ООН за миграцията се изостри още повече вчера, когато фламандските националисти намекнаха, че могат да се оттеглят от коалицията, ако премиерът сложи подписа си под текста, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Британското правителство предупреди Мей да си приготви оставката

Членове на британското правителство са предупредили премиерката Тереза Мей, че ще ѝ се наложи да подаде оставка, ако парламентът отхвърли договореното от нея споразумение за Брекзит и тя не успее да постигне по-добра сделка с ЕС, съобщи британският в. "Телеграф", предаде БТА.

Сънди таймс: Тереза Мей ще отложи гласуването за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей се очаква да отложи насрочения за вторник ключов вот в Парламента за сделката за Брекзит и да замине в началото на следващата седмица за Брюксел за нови преговори. Това съобщи Ройтерс, като се позова на в. "Сънди таймс", предаде БТА.

Тимерманс: Великобритания е повече от добре дошла да остане в ЕС

Холандецът Франс Тимерманс, който бе избран за водещ кандидат на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за европейските избори догодина, призова вчера Великобритания да се откаже от Брекзита и да остане в ЕС, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Тръмп отговори на критиките на Тилърсън

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отговори на критиките на бившия си държавен секретар Рекс Тилърсън, като го нарече "тъп" и ленив" ден след като той разказа как предупреждавал президента да не предприема неща, които биха нарушили закон или договор на САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.