Работодателите искат да няма отпуск при майчинство

Асоциацията на организациите на българските работодатели настоява да бъдат предприети действия за промени на Кодекса на труда, като времето на отпуск, през който не е полаган труд по причини, които не са извън волята на работника, да не се взема предвид при изчисляване на полагаемия се платен годишен отпуск и изплащане на обезщетения при прекратяване на трудовото правоотношение, предаде БТА.

СЕМ не знае защо е спряна ТВ ,,Алфа''

Съветът за електронни медии не е бил уведомен за спирането на партийната телевизия "Алфа". Медията на "Атака" от вчера излъчва черен екран със съобщение, че е спряна и зрителите трябва да попитат правителството защо, предаде БТА.

Тристранният съвет подкрепи частично Закона за хората с увреждания

Националният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи частично проекта на Закон за хората с увреждания. От подкрепа се въздържаха всички работодатели и КТ "Подкрепа". Единствено КНСБ подкрепи законодателното предложение, предаде БНТ.

Цацаров: Нито една версия за убийството на Виктория не е изключена

Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е изключена и до момента. „Хипотезата, че журналистката е нападната заради работата си към момента не намира каквато и да е опора в доказателствата по делото. Това, което се работи в момента, основно е свързано с версията за спонтанно нападение”, каза главният прокурор Сотир Цацаров при гостуването си в Нова.

Река Дунав достигна критично ниски нива

Река Дунав достигна критично ниски нива по цялото си поречие и на места корабоплаването е спряло. В български води при Свищов има заседнал кораб вече от 3 седмици и екипажът му бедства. Заради ниското ниво круизни кораби са блокирани в Унгария, Австрия и Германия, предаде БНТ.

БАБХ към стопаните: Спазвайте изискванията за биосигурност

Към момента няма ново огнище на африканска чума по свинете. Това стана ясно на семинар на Българката агенция по безопасност на храните, посветен на опасната зараза по животните, предаде Дарик.

Работодатели и синдикати в спор за максималния осигурителен доход

Увеличаването на максималния осигурителен доход на 3000 лв. ще удари ИТ сектора у нас, защото там заплатите са и сред най-високите. Това каза Димитър Бранков, зам.-председател на БСК, при гостуването си в БТВ.

Симеонов: Няма никакъв шанс за коалиция с Николай Бареков

Коалицията на Обединени патриоти още я има. Има странни процеси за някаква нова коалиция, но обществото не я приема еднозначно. Тази коалиция е създадена в рамките на 44-то НС. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов при гостуването си в БНТ.