Джамбазки: Вече има кампания срещу България по плана ,,Макрон''

Вече е започнала организирана кампания срещу българските интереси. Има дори издание в Брюксел, което е започнало кампания срещу нас. Ще направим всичко възможно да имаме единна българска делегация по въпроса за плана "Макрон". Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки след срещата с новоизбраните евродепутати за пакета "Мобилност", предаде БТА.

Щайнмайер посъветва европейските страни да се дистанцират от Русия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят по-трезво и дистанцирано към Русия заради множеството спорове с нея. Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха и сега и от двете страни надделява дълбоко разочарование, добави той, цитиран от ДПА и БТА.

САЩ: Официално представихме предложениe за сключване на договор за Ф-16

Днес Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София официално представи на българското Министерство на отбраната предложениe за сключване на договор, съдържащо евентуално споразумение за придобиването от страна на България на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и свързаните с него системи за дългосрочна експлоатация и поддръжка, както и цялостна подготовка на пилоти и помощен персонал, предаде БТА.

Политолог: Оставката на Нинова бе вот на доверие към нея

Още след изборите прогнозирах, че оставката на Корнелия Нинова е по-скоро като вот на доверие към нея. Редовият социалист се огледа и не видя нищо по-добро, показа моят политологичен анализ. В момента Нинова е безалтернативна опция за лидер на БСП. Това мнение изказа политолога Първан Симеонов, предаде БТА.

Корнелия Нинова: Нищо не се е променило в морала ми!

Когато подавах оставката си смятах, че така е морално и достойно. Дадох изход споровете в партията да се решат по най-добрия начин. По две причини я оттеглих. Моята грешка е, че не прецених правилно събитията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова при гостуването си в БТВ.