ВМРО категорично против ,,Национална стратегия за детето''

Категорично заставаме срещу подготвяната т.нар. Национална стратегия за детето. ВМРО внимателно следи дебата около т.нар. Национална стратегия за детето от самото начало, като неведнъж е изразявала публично своите критики, пише в позицията на ВМРО-БНД, разпространена до медиите.

Облачно и хладно

Днес ще бъде хладно. Облачността постепенно ще се разраства от югозапад. Над цялата страна ще има значителна облачност с вероятност за краткотрайни разкъсвания, предаде НИМХ.

Неочаквано високи цени на свободния пазар на ток през април

Нови неочаквано високи цени на тока на свободния пазар отбелязва бизнесът от април. Цената на тока на свободния пазар ще се увеличи отново след като падне таксата за износ, категорични са както от бизнеса, така и представителите на държавата. Това беше и причината за срещата между работодатели, синдикати и министри в Министерския съвет, предаде БНТ.

България на шесто място в Европа по разпространение на морбили

Случаите у нас вече са над 460 и прогнозите са, че ще се увеличават. Сред заразените има и служители на лечебни заведения - в столичната окръжна болница "Света Анна" са най-много, предаде БНТ.

30 годин затвор за убийството на Виктория Маринова

Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първоначален строг режим на Северин Красимиров за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на ТВН и водеща на предаване, предаде БНТ.

Радев: Заплаха за обществото е раздалечаването на морал и ред

Ако има заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават. Това заяви държавният глава Румен Радев, помолен да коментира изказване на министър-председателя, че в България има опасност от „военен преврат“.