Джамбазки: Вече има кампания срещу България по плана ,,Макрон''

Вече е започнала организирана кампания срещу българските интереси. Има дори издание в Брюксел, което е започнало кампания срещу нас. Ще направим всичко възможно да имаме единна българска делегация по въпроса за плана "Макрон". Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки след срещата с новоизбраните евродепутати за пакета "Мобилност", предаде БТА.

"Първите стъпки, които са поискали колегите ми са места в транспортната комисия, за да можем да работим по-активно и да внасяме промени. Ще искаме и подкрепа от другите държави", каза още той.

"Национализмът няма да надделее. Надявам се да разширим групата на единомислещите по пакета "Мобилност" и да обединим повече държави в борбата. От този пакет ще бъдат засегната не само транспортната индустрията, но и логистиката и еманацията на единния пазар.

Дължим на обществото да изясним какъв ще е ефектът от приемането на пакета "Мобилност", каза още по темата министърът на транспорта Росен Желязков.

"Не защитаваме само наш корпоративен интерес, а и общоевропейския интерес. Изискваме свободно движение на стоки, хора и капитали", разкри транспортният министър .

"Имаме пълното доверие от страна на правителството и индустрията. Нямаме пробиви в отношения на единното мнение по въпроса", завърши Желязков.

Лайвнюз