Върнаха шефа на ,,ТАД Груп'' в ареста

Собственикът на ,,ТАД Груп'' Иван Тодоров остава в ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд. Решението е окончателно, предаде БТА. 

Припомняме, че на първа инстанция на Тодоров, който е обвинен в подбудителство на хакерската атака срещу НАП, беше пуснат на свобода срещу 100 000 лева парична гаранция.

Според магистратите с действията си Тодоров уронва авторитета на държавните институции.

Съдът оцени всички доказателства по делото в тяхната съвкупност и счете, че обвиняемият е обществено опасна личност и е извършител на престъплението, в което е обвинен, заяви след обявяване на решението на съда прокурор Даниела Ангелова.

От защитата на Тодоров казаха, че са очаквали решението на съда да е такова. След масираната атака тази седмица напълно очаквахме да има такъв обрат, не че същият е обоснован и законосъобразен. Продължаваме да твърдим, че доказателства за подбудителство няма, заяви адвокат Ина Лулчева.

Мисля, че всички, които бяха в залата, чуха че като собственик той трябвало да вижда на камерите какво става, но нито една дума не се спомена, че той е накарал Кристиян Бойков да извърши това копиране и разпространение. Считам, че това е едно удовлетворяване на общественото напрежение по случая. Има и позоваване на доказателства, които се тълкуват неправилно, посочи адвокат Лулчева.

Лайвнюз