50-60 литра дъжд на квадратен метър в Нова Загора

Между 50 и 60 литра на квадратен метър е падналият дъжд и град в района на Нова Загора вчера в късния следобед. Това съобщи кметът на общината Николай Грозев, предаде БНР.

Грозев допълни, че най-тежко е положението в южните части на града – района на поликлиниката, топливо и мебелното предприятие, където водата е около 50-60 см., но тя постепенно се изтича.

Кметът обясни, че очаква тепърва сигнали за наводнени мазета в най-ниската част на града. Първите обаждания са били за четири паднали стари дървета в града, които екипи на пожарната в момента отстраняват.

„В момента пожарната и Гражданска защита се отправиха към едното да го отстранят, тъй като там има дърво паднало върху жици. За останалите поетапно всичко ще бъде тук до 2-3 часа премахнато“, каза кметът.

Грозев обяви, че все още няма информация за нанесените щети по селскостопанските култури в близките села. „До момента нито един кмет не ми е звъннал от населено място. Имаме 32 населени места. Аз обходих района на Кортен, село Баня, село Съдиево, Камено, Научен, но ако има подадени сигнали ще се отзовем веднага. Не е толкова трагично положението. Трябва да свикваме да понасяме и тези природни явления“.

От Областно пътно управление в Сливен съобщиха, че безпроблемно се преминава през новозагорския участък на автомагистрала „Тракия“. Падналото дърво по пътя Нова Загора - Раднево вече е отстранено.

В късните следобедни часове интензивна градушка е унищожила зеленчуковите и овощни насаждения и образувала ледена покривка в село Осетеново. Покривка от ледените късове се е образувала временно и на АМ "Тракия".

Лайвнюз