Борисов: Магистралата пораства, дългът намалява!

Бойко Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г. Обещанията си премиерът даде по време на инспекция на АМ "Хемус".

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата, бел. ред.), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

Лайвнюз