България измъкна тъжна точка след 0:0 в Подгорица

България взе третата си точка в квалификационната група за Евро 2020 - измъкна я от Черна гора с 0:0 в Подгорица. Така националният отбор изравни антирекорда си за поредица от мачове без победа - 10, който датира от периода 1952-1954 г., отбеляза Дир.

За последен път сега България записа успех над Кипър (2:1) преди почти година (363 дни) в домакински мач от Лигата на нациите.

Като цяло защитата се справи, допускайки едва 2 добри ситуации за гол на черногорците. Но твърде малко показаха хората пред отбраната - халфовете и нападателите. Заплахите идваха от пробивите вляво на Антон Недялков и активната игра на Божидар Краев.

Галин Иванов и Краев имаха положения да отбележат преди почивката. След почивката най-доброто положение се откри пред Йовович от домакините, който изпусна от 3 метра, а вратарят ни Пламен Илиев предотврати попадение. И - вероятно - загуба. Това бе от мачовете, в който първият гол щеше да има почти сигурно стойност на победа.

Чак в последните 3 минути България имаше ситуации за гол в разочароващо второ полувреме - два пъти Георги Костадинов можеше да донесе победата.

Тъжно - оставаме последни в групата за Евро 2020 и чакаме в понеделник "гилотина". Тя ще бъде под формата на домакинство срещу големия фаворит Англия, който загуби изненадващо от Чехия с 1:2 и ще трябва да побеждава до края, за да е сигурен за първото си място.

Ние такива проблеми нямаме. Ремито в Черна гора ни елиминира и на теория от уравнението за първите две места в групата, което така или иначе бе напълно ясно като "невъзможна мисия".

Остава да се надяваме на плейофите в Лигата на нациите напролет. И на това играта на отбора ни да се промени в позитивна посока.

Лайвнюз